Az EgyesületDr. Pongrácz AntalCéljainkEseményekPályázatokKuratóriumTámogatásElérhetőség  
 
Dr. Pongrácz Antalnak állítottak emléket – 2010 márciusában
2010. március 27.

A megemlékezés keretében bronzplakettet helyeztek el a Dr. Pongrácz Antalról elnevezett marosvásárhelyi egyetemi sportcsarnok falán és emlékversenyt szerveztek a csarnok vívótermében.

Az emlékplakett, amely a sportcsarnok bejárata mellett kapott helyet, Pongrácz Antal a sportember, az orvos, az oktató portréját ábrázolja, Gyarmathy János szobrászművész készítésében.

"Ma Dr. Pongrácz Antalra, a sportemberre emlékezünk, de ne feledjük, hogy élete során legalább olyan kimagasló eredményeket ért el orvosként, tanárként, közéleti személyiségként mint a sport terén. Mindezen sikerek hátterében volt valami közös, éspedig a becsülettel végzett szívós, kitartó, sokszor önfeláldozó munka. Ezért vált Ő sokunk példaképévé" – hangsúlyozta Dr. Kovács Dezső, a Dr. Pongrácz Antal Egyesület elnöke, az avató ünnepségi beszédében.

Dr. Bögözi Bálint az egykori tanítvány, majd kolléga, az ünnepélyes visszaemlékezésében elmondta: "Gyerekként még edzőm volt, majd a tanárom. Később kollégák lettünk, majd a barátjává fogadott. Megismerhettem a szakmailag komoly Dr. Pongrácz Antalt, ugyanakkor az edzések után viccelődő Matyit is".

A Dr. Pongrácz Antal Emlékversenyt, a marosvásárhelyi vívó klub legjobbjának tartott Rigó Róbert nyerte meg.


 
 
web design [timeapaal.ro] | web development Pálfi Zsuzsánna