Az EgyesületDr. Pongrácz AntalCéljainkEseményekPályázatokKuratóriumTámogatásElérhetőség  
 
Dr. Pongrácz Antal Emlékverseny 2014
2014. március 29.

 

Ötödik alkalommal szervezték meg a Dr. Pongrácz Antal Egyesület a vívó-emlékversenyt. Az elmúlt évek alatt bensőséges hangulat alakult ki a megmérettetésen, ez szombaton sem volt másképp az Orvosi és Gyógyszerészeti Egyetem sportcsarnokában.

 

Délelőtt 10 órától kezdődtek a küzdelmek, a délután folyamán került sor a díjátadásra. 18 órakor a marosvásárhelyi Kultúrpalotában a Tudományos Diákköri Konferencia (TDK) keretében az egyesület kiosztotta a fiatal sportolók és diákok számára nyújtott támogatását. Idén Doloczki Előd ötödéves fogorvostan-hallgató, valamint a marosvásárhelyi vívószakosztály kapta az 1000-1000 lejt.

 

Összesen tizennyolc vívó mérte össze tudását a versenyen, a legtöbben profi sportolók, akik a román válogatottban is szerepelnek – ők a bukaresti, konstancai és szatmári vívókluboktól jöttek. Magyarországról hárman érkeztek (innen elszármazott versenyzők), illetve vásárhelyi fiatalok is kipróbálták magukat, ezáltal színessé vált a mezőny. Voltak olyanok, akik először vettek részt a megmérettetésen, valamint visszatérő vívók is, akik szinte minden évben eljöttek a Pongrácz Antal Vívó-emlékversenyre.

Pongrácz Mária, a város egykori kiváló sportemberének, dr. Pongrácz Antalnak özvegye úgy véli, ez nem csak egy egyszerű torna: „Több célja van a versenynek, de az elsődleges, hogy maga a Pongrácz név emléke megmaradjon a köztudatban, ne merüljön feledésbe. Az is célunk, hogy a vívó sportágat fenntartsuk itt, Vásárhelyen, ami nagyon fontos, mert több évtizedes hagyománnyal rendelkezik. Következő szempont pedig az, hogy a fiataloknak legyen alkalmuk megtanulni a vívást. Ugyanakkor az is fontos, hogy Pongrácz Antal, vagy a mostani aktív vívók példaképet jelentsenek számukra. Ösztönző lehetőség ez a megmérettetés, hiszen megismerhetik ezt a szép és különleges sportágat” – fejtette ki kérdésünkre Pongrácz Mária.

A tizennyolc versenyzőt három csoportra osztották, amelyekben mindenki megmérkőzött mindenkivel. Győzelmek alapján innen tizenketten jutottak tovább a következő körbe, utána következett az elődöntő és a döntő. A délutáni díjátadón anyagi támogatásban részesült a verseny első három helyezettje, a győztes Pongrácz Antal trófeával is gazdagodott. Minden résztvevő oklevelet és dr. Pongrácz Antal Emlékverseny feliratú pólót kapott.

Jövőben is megrendeznék az emlékversenyt, Pongrácz Mária úgy véli, „ki fog alakulni ennek egy tágabb sorozata, mert látom, hogy szívesen jönnek a jobbnál jobb vívók, ezáltal a verseny értéke és színvonala is nő. A háttérfeladatok teljesítése kicsit nehéz, de remélem ezekkel is megbirkózunk”.    

A Vívó-emlékverseny dobogósai:
I.  hely: Nyisztor-Csáki Sándor, vásárhelyi Egyetemi Sportklub
II. hely : Tardi Ottó, vásárhelyi Egyetemi Sportklub
III. hely: Szilágyi Adrian, szatmári Sportklub


 
 
web design [timeapaal.ro] | web development Pálfi Zsuzsánna